Spis godt i Danmark - gastronomiske fristelser

I Danmark kan du spise på verdens beste restaurant og få servert mat laget av verdens beste kokk, og i København kan du velge mellom hele 15 restauranter som har fått stjerner i den Franske Michelin guiden. Det er også her du virkelig kan få smake på og oppleve det såkalte nye nordiske kjøkken. Men i Danmark kan du også få god og solid kromat, stifte bekjentskap med mer eller mindre kjente lokale spesialiteter, og - spesielt i de større byene - smake på eksotiske kjøkken fra hele verden. Her er det med andre ord noe for enhver smak, så velbekomme!!

Smak på Danmark

Heldigvis er det fortsatt mulig å sette tennene i lokale, særegne spesialiteter på en reise rundt i Danmark, og det berømte danske smørbrødet lever også i beste velgående. Til og med den legendariske pølsevognen har fremdeles sin plass i gatebildet.

Følg i sporene på tv-programmet "Nordic Cookery", der i fire programmer sætter fokus på Danmark, danskerne og ikke mindst de friske, danske råvarer. 

Video: Nordic Cookery

Finn veien til de beste lokale spesialitetene i Danmark

Verdens beste...

Ikke nok med at Danmark har verdens beste restaurant, nemlig Restaurant Noma, men det er også her du kan møte Danmarks beste kokk, nemlig Rasmus Kofoed, som til daglig styrer kjøkkenet på Restaurant Geranium. Og hvis du trenger enda flere grunner for å la deg friste, så har København hele 15 restauranter som kan pryde seg med de ettertraktede franske Michelin-stjernene. 

For annet år på rad så har den Københavnske restauranten Noma blitt kåret til verdens beste restaurant av det britiske matmagasinet Restaurant Magazine.

Mat - og drikkeopplevelser for enhver smak

Danmark er mye mer enn anerkjent gastronomi. Det er også mange hyggelige matfestivaler, en hel skog av mikrobryggerier, økologi, gårdsutsalg og mye, mye mer.    

Det nye nordiske kjøkken

Det såkalte nye nordiske køkken er ikke bare et moteriktig begrep, men en trend som har fått fotfeste, og som har hjulpet mange glemte nordiske ingredienser og råvarer tilbake på tallerkenen.

Prøv kjøkkenet som alle snakker om!