Spis godt i Danmark - gastronomiske fristelser

I Danmark kan du spise på verdens bedste restaurant og få serveret mad, der er kreeret af nogle af verdens bedste kokke. Og går turen til København eller Aarhus, kan du vælge mellem hele 18 restauranter med de eftertragtede Michelin-stjerner. Det er også i Danmark, du kan opleve det berømmede "nye nordiske køkken", men også her du kan få solid og god kromad. Specielt i de større byer kan du stifte bekendtskab med etnisk mad fra alle dele af verden. I Danmark er der med andre ord noget for enhver smag, så velbekommen!

Smak på Danmark

Heldigvis er det fortsatt mulig å sette tennene i lokale, særegne spesialiteter på en reise rundt i Danmark, og det berømte danske smørbrødet lever også i beste velgående. Til og med den legendariske pølsevognen har fremdeles sin plass i gatebildet.

Følg i sporene på tv-programmet "Nordic Cookery", der i fire programmer sætter fokus på Danmark, danskerne og ikke mindst de friske, danske råvarer. 

Video: Gastronomi i Danmark

Verdens beste...

Ikke nok med at Danmark har verdens beste restaurant, nemlig Restaurant Noma, men det er også her du kan møte Danmarks beste kokk, nemlig Rasmus Kofoed, som til daglig styrer kjøkkenet på Restaurant Geranium. Og hvis du trenger enda flere grunner for å la deg friste, så har København hele 15 restauranter som kan pryde seg med de ettertraktede franske Michelin-stjernene. 

For annet år på rad så har den Københavnske restauranten Noma blitt kåret til verdens beste restaurant av det britiske matmagasinet Restaurant Magazine.

Mat - og drikkeopplevelser for enhver smak

Danmark er mye mer enn anerkjent gastronomi. Det er også mange hyggelige matfestivaler, en hel skog av mikrobryggerier, økologi, gårdsutsalg og mye, mye mer.    

Det nye nordiske kjøkken

Det såkalte nye nordiske køkken er ikke bare et moteriktig begrep, men en trend som har fått fotfeste, og som har hjulpet mange glemte nordiske ingredienser og råvarer tilbake på tallerkenen.

Prøv kjøkkenet som alle snakker om!