Danske modedesignere

Mange danske designere høster for tiden stor internasjonal anerkjennelse og blir solgt fra butikker over hele Europa i tillegg til hippe motebyer som New York og Tokyo. På en tur til København kan du dog oppleve deres designs på nært hold. Oppdag kreationer fra mange af Danmarks nye og lovende designere.

Munthe plus Simonsen 
Munthe plus Simonsen ble etableret i 1994 af designerne Naja Munthe og Karen Simonsen. Firmaet har butikker i København, Aarhus og Oslo og blir forhandlet i mer enn 15 land. Firmaets stil blir ofte kalt storby-boheme og kolleksjonene er kjennetegnes ved deres bruk av både rå og luksuriøse elementer.
www.muntheplussimonsen.dk  

Day Birger et Mikkelsen 
Day Birger et Mikkelsens ambisjon er å skape hverdagslige festklær for motebevisste menn og kvinner. Klærne er preget av broderi og utsmykning. Firmaet har egne butikker i København og Odense, men deres klær blir også solgt gjennom mange andre butikker, både i Danmark og internasjonalt.
www.day.dk

Mads Nørgaard - Copenhagen
Motefirmaet Mads Nørgaard startet med herreklær, men lager nå klær til både menn og kvinner i en tidløs og klassisk stil. Klærne selges fra firmaets butikk på Strøget i København og gjennom mer enn 400 forhandlere i Europa, USA og Japan.
www.madsnorgaard.dk

Baum und Pferdgarten
Baum und Pferdgarten blev grunnlagt i 1999 av de to danskere designerne Rikke Baumgarten og Helle Hestehave. De arbeider mye med kontraster i deres design. De to designernes klær blir i dag solgt i mer enn 20 land verden over, blant annet i butikker og stormagasiner i København, London, Paris, New York og Tokyo.
www.baumundpferdgarten.dk

Ivan Grundahl 
Ivan Grundahl er en av Danmarks mest sukksessrike designere. I løpet av de siste 40 årene har de skapt klær til kvinner i en tidløs, kul og avantgardistisk stil – blant annet med inspirasjon hentet fra Japan. Ivan Grundahls designs selges blant annet fra egne butikker i København, Oslo og New York.
www.ivangrundahl.dk

Bruuns Bazaar 
Motefirmaet Bruuns Bazaar ble grunnlagt i 1994 av brødrene Bjørn og Teis Bruun. Firmaets stil er enkel, men normbrytende og har gjennom årene fått stor internasjonal anerkjennelse. Blant annet er Bruuns Bazaar det første danske merke som har blitt oppdaget på den franske motebransjens offisielle showliste.  
www.bruunsbazaar.dk

By Malene Birger 
By Malene Birger er enda et dansk suksessnavn i den internasjonale moteverden. Designet er klassisk og sofistikert og har nærmest gjort det til et kjennetegn å lage variasjoner av den klassiske lille svarte kjolen. Malene Birgers klær blir solgt i 40 land verden over.
www.bymalenebirger.com

Nye på vej 
Det finnes et stort antall skjulte skatter hva gjelder danske motedesignere. De som er langt fra internasjonal berømmelse, men allikevel er interessante å stifte bekjentskap med. Besøk for eksempel Vesterbro og Nørrebro i København, hvor mange designere har slått seg ned med egne syverksted og butikker. Elmegade på Nørrebro er et bra sted å starte.  

Læs mere om dansk design

Share this page