Dansk design

Dansk design er kjent og anerkjent i de fleste deler av verden. Det begynte i 1950-årene, da danske møbeldesignere som blant annet Hans Wegner, Børge Mogensen og Arne Jacobsen var med på å åpne utlandets øyne for dansk design. Fortsatt så er det mange danske virksomheter som prioriterer design og kvalitet som grunnlag for deres forretingsstrategi. Tenk bare på B&O, LEGO, Ecco, Royal Copenhagen, Eva Trio, Stelton, Oticon og mange andre. Har du interesse for design er det med andre ord nok å reise på en tur til Danmark.

Design du må ha

Form og funksjon, enkelhet, komfort, stil; det er ikke uten grunn at dansk design har fått kultstatus verden over.

Hvor finner jeg Danmarks designgate nummer en, og verdens første designerhotell? Finn frem til severdigheter og steder hvor du kan oppleve den ypperste innenfor dansk design. 

Dansk mote

Mange danske motedesignere høster stor internasjonal anerkjennelse og blir solgt fra butikker verden over. På en tur til København kan du få oppleve dem alle sammen, og her kan du også stifte bekjentskap med flere av landets nye og lovende designere. 

Video: Dansk design

Danske designopplevelser

I Danmark er design en naturlig del av reisen. Enten du sjekker inn på et av landets mange designhotell, drar på storbyshopping i Aarhus og København, eller tar med familien på barnevennlige opplevelser i Legoland, så får du en solid smak av dansk design.

LEGO har vært barns yndlingsleketøy over hele verden i flere generasjoner. Her får du historien bak den lille klossen med de mange mulighetene.