Vintercamping i Danmark

Vintercamping i Danmark
Camping i Danmark forbindes ofte med sommer og sol, men ca. en tredjedel af de danske campingplassene holder faktisk åpent året rundt, så hvorfor ikke også dra på campingtur i vinterhalvåret? Og med en moderne, velisolert campingvogn kan det sagtens la seg gjøre. Men også uten campingvogn er det mange muligheter. Mange av Danmarks campingplasser har åpent også om vinteren, og tilbyr utleie av oppvarmede hytter.

Krav til utstyret 

Hvis turen skal bli en suksess er viktig at campingutstyret er i orden. Et lite, praktisk vinterfortelt, uten de store vindusflatene og med skrått tak, egner seg langt bedre enn et stort sommertelt som er mer sårbart for storm og snø. Ordentlige, lange og solide, ikke skjøre, gummistropper er også et must hvis teltet skal klare en vinterstorm.

Varmeutstyret skal selvsagt også være i orden hvis turen skal bli en nytelse, og her har varmluft den fordelen av den minsker risikoen for at den dannes kondens.

Gassforsyningen stopper hvis det er frost og det ikke er ren propangass på flaskene. I Danmark fyller man alltid denne type gass på flaskene men det er ikke alltid tilfelle i andre land.

Ved frost skal man også være oppmerksom på vannforsyning og avløp som kan fryse til dersom rørene er utendørs. Hvis man vil unngå is i beholderen for brukt vann kan man tilsette litt sprit eller salt. Gjør man det samme i kjøkkenvaskens avløp kan man forhindre ispropper i avløpsrøret.

Redusert servicenivå

Du skal være oppmerksom på at servicenivået på campingplasserne på vinterstid ofte ikke er det samme som du møter i sommerperiodene. Det kan også hende at ikke alle fasilitetene er tilgjengelige. Bemerk at reservasjon er nødvendig i perioden 1.november til 31.mars på flere av de campingplassene som har vinteråpent.

Find vinteråpne campingpladser

På hjemmesiden danskecampingpladser.dk kan du søke etter campingplasser i Danmark, som har åpent om vinteren

 

Til Camping i Danmark

 

Til Oplevelser i naturen

 

Share this page