På kajakktur i Københavns havn

Det ukjente København

For deg som allerede er godt kjent med Danmarks attraksjoner og gjerne vil se noe nytt, er dette en fin samling med spennende opplevelser som mange kanskje enda ikke vet om.

Storbyens små hemmelige oaser 

Det er flere hemmelige oaser i København som er godt egnet til et lite pusterom i hverdagen, eller kanskje en hyggelig piknik. Besøk for eksempel det Kongelige Biblioteks Have midt i byen bak Christiansborg Slott. Bak Designmuseum Danmark ligger flotte Grønnegaard, hvor man kan slappe av med en kopp kaffe fra museumscafeen. På Vesterbro kan du besøke Skytebanehaven som ligger godt gjemt innenfor en høy mur, og på Østerbro har du Classens Have, som ved første øyekast ligner mest på en privat have. Dersom turen går til Nørrebro, bør du absolutt legge veien forbi Assistens Kirkegaard hvor du kan nyte freden - og medbrakt lunsh - i selskap med blant annet H.C. Andersen og Søren Kirkegaard, som begge ligger begravet her.

Museer av en karakter

Hvis du vil se et par av Københavns mindre travle og tradisjonelle museer kan du besøke Medicinsk Museion i Bredgade, som skildrer medisinens ofte makabre historie. Og om du vil ha litt lettere underholdning kan du dra videre til Hvidovre og besøke Cirkusmuseet - Nordeuropas største sirkusmuseum. 

Gå under jorden 

Besøk Cisterne - Museet for moderne glasskunst, som visstnok er det eneste museum i Europa helt uten dagslys. Museet befinner seg i Københavns underjordiske drikkevannsisterner, som tidligere rommet 16 millioner liter vann. En spesiell opplevelse!

Københavns forsømte festning

Dra til Vestvolden, et 100 år gammelt festningsverk som strekker seg utover nesten 14 kilometer, og ligger i en sirkelbue rundt København. Det gamle militæranlegget og den særegne naturen rundt har senere utviklet seg til et stort og flott rekreasjonsområde med mange ulike aktivitetstilbud. 

Les mere om Vestvolden 

Ha piknik på et nedlagt fort ved sjøen

Ta med deg piknikkurven og slå deg ned ved et av København nedlagte fort som ligger ved sjøen. Både Flakfortet og Middelgrundsfortet er begge anlagt på kunstige øyer utenfor København havn. Nyt fred, ro og utsikten til byens tårn, eller dra på oppdagelse i det gamle fortet. Om sommeren går det båt fra Nyhavn flere ganger daglig. 

Lenin i København 

Lenin bodde  i København en måned i 1910 mens han deltok på den 8. internasjonale sosialistkongress. Han leide et værelse hos en privat familie på Vesterbrogade 112A. Hans arbeidsbord fra den tiden ble senere sendt til Moskva, hvor det ble en del av utstillingen på Leninmuseet.

Alternativ sightseeing 

Dra på en guidet kajakktur rundt i byens kanaler og havneløp med profesjonelle kajakkinstruktører, og opplev København fra en helt ny vinkel. Turene blir individuelt tilrettelagt, og tilpasset både lyst og evner. 

www.kajakole.dk

Besøk en av Københavns eldste forretninger 

Perch's Tehandel er en av Københavns eldste forretninger. Den åpnet i 1835, og det er ikke mye som har endret seg siden den tid. Interiøret er det originale - grønt treverk i engelsk kolonistil - som definitivt er et must for alle som føler seg tiltrukket av historisk patina.

www.perchs.dk 

Attraktive boliger av eldre dato 

Besøk beboelsesområdene Brumleby og Kartoffelrekkene på Østerbro, som ble bygget på initiativ fra legen Emil Hornemann for å gi byens fattige bedre leveforhold etter en aggressiv koleraepedemi i 1853. Begge boligområdene er idag noen av byens mest ettertrakte strøk. 

De små familiehaver

Dersom du er glad i solid mat og dansk familiehygge i avslappet stil, bør du legge veien forbi de små familiehavene på Pile Allé på Frederiksberg. Havene stammer fra 1800-tallet, pg ble opprinnelig drevet av personalet på Frederiksberg Slott. Her skåles det til allsang og spises fra rutete duker.

Les mere om ferie i København

Share this page

Relevante links

VisitCopenhagen

KulturKlik.dk

AOK.dk